Quoratio Groep breidt verder uit door overname Scope Finance en Scope Data

Bunnik/Alblasserdam, 16 december 2021 - Financieel intermediair Scope Finance en zusterbedrijf Scope Data zijn per vandaag onderdeel van de Quoratio Groep. Met de overname van het bedrijf bouwt detachering- en consultancydienstverlener Quoratio Groep verder aan een landelijk dekkende positie binnen de Nederlandse finance-markt en aan haar Zero Admin-ambitie. Het huidige finance-label van de Quoratio Groep – Verhoeve – zal klanten in Noord-, Oost-, Midden- en een deel van Zuid-Nederland blijven bedienen, Scope doet dat nadrukkelijk in het zuiden en (zuid)westen van Nederland.

Jochem Kentgens, CEO van de Quoratio Groep: “Er is veel vraag naar finance- en data- professionals en door de overspannen arbeidsmarkt is autonoom groeien naar nieuwe regio’s niet gemakkelijk. De overname van Scope – bestaande uit de labels Scope Finance en Scope Data – maakt het mogelijk om onze groeiplannen versneld uit te voeren en onze impact in het zuiden en (zuid)westen van Nederland verder te versterken. De overname geeft toegang tot een groep consultants met een sterk inhoudelijk profiel en seniore positionering. Dat sluit uitstekend aan bij ons huidige personeelsbestand. Minstens zo interessant is dat we bij Scope Data de data- & analytics professionals vinden die perfect matchen met onze Zero Admin-ambitie: een toekomst waarin administratie onzichtbaar líjkt, maar zeker niet ís. Binnen die ambitie lag een uitbreiding op het gebied van data – dus niet per se gebonden aan het finance vakgebied – voor de hand. We slaan dus twee vliegen in één klap.”

 

Prettige landing

Arjen Versteeg, directeur van Scope: “We hebben zeer prettige besprekingen met Quoratio Groep achter de rug. Al direct tijdens onze eerste kennismaking kwam duidelijk naar voren dat we veel overeenkomsten hebben op het gebied van visie en werkcultuur. Onze labels krijgen een stevige plek binnen de Quoratio Groep en dat biedt de medewerkers van Scope een prettige landing. De mooie match tussen Quoratio Groep en Scope is wat mij betreft een perfecte voedingsbodem voor een succesvol partnerschap en toekomstige groei.”

Over de Quoratio Groep

De Quoratio Groep, opgericht in 2000, levert detachering- en consultancydiensten binnen het complexe administratieve domein. De Quoratio Groep is actief in vijf vakgebieden: HR Process & payroll, Healthcare, Finance & Control, Pensioenen en Sociaal Domein & Uitkeringen. Ook heeft de Quoratio Groep een afdeling Digital Solutions voor de ontwikkeling van robots (RPA), business intelligence en andere digitale oplossingen. De missie is om klanten te helpen naar ‘Zero Admin’: een krachtige term voor een toekomst waarin administratie niet aanwezig lijkt. 

Quoratio Groep nieuws
Meer van deze auteur

Wellicht is dit ook interessant