Quoratio Groep breidt uit in Noord-Nederland met overname Fit Professionals of Finance

Met de overname van Fit Professionals of Finance voegt de Quoratio Groep een nieuw label toe aan het domein Finance & Control, waarmee het de landelijke dekking naar Noord-Nederland heeft uitgebreid. De overname biedt beide partijen meer slagkracht om grote projecten aan te kunnen nemen.  

Fit Professionals of Finance, gevestigd in Groningen en Zwolle, is gespecialiseerd in het detacheren van ambitieuze finance professionals, van starters tot ervaren financials. Met een ervaren kernteam, zestig Finance Professionals en een sterk netwerk van freelancers in diverse sectoren, heeft Fit Profesionals of Finance een sterke marktpositie opgebouwd in Noord-Nederland. Vitaliteit, persoonlijke begeleiding en betrokkenheid staan hierin centraal. De Quoratio Groep beschikte dankzij de eerdere overnames van Verhoeve, Vijzelaar en Scope al over een groot landelijk bereik vanuit het domein Finance & Control. 

Jochem Kentgens, CEO van de Quoratio Groep: “Met de overname van Fit Professionals of Finance slaan we een mooie slag. We gaan samenwerken met een partij die een sterke binding heeft met de eigen regio, waardoor we onze klanten in heel Nederland nog beter van dienst kunnen zijn. Daarnaast herken ik in de manier van werken van Fit Professionals of Finance veel van onze eigen werkwijze terug. Allebei richten we ons op de laatste ontwikkelingen en technologische vernieuwingen in ons vakgebied. Ook kijken de professionals van Fit Professionals of Finance altijd waar de kansen voor verbetering bij hun opdrachtgevers liggen.” 

Volgens Erik Botter, oprichter en partner van Fit Professionals of Finance biedt de overname veel kansen voor de medewerkers en opdrachtgevers: “De samenwerking met de Quoratio Groep betekent onderdeel worden van een landelijk opererende organisatie, waarmee er meer diversiteit in opdrachten en sectoren ontstaat en daarmee breder in de ontwikkeling en behoeften van onze professionals kan worden meegedacht.”   

Met de overname door de Quoratio Groep kan Fit Professionals of Finance een belangrijke volgende stap zetten in de groei van de organisatie, aldus Paulus Kooistra, oprichter en partner van Fit Professionals of Finance: “Groei is altijd een constante geweest bij Fit, waarbij onze mensen centraal staan. De overname biedt de professionals een groter netwerk met meer kansen en een breder pallet aan opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Bovendien is succes in onze ogen afhankelijk van de juiste mensen en een geschikte cultuur. Onze gesprekken met de Quoratio Groep hebben onze overtuiging voor deze volgende stap, gebaseerd op een goede, toekomstgerichte samenwerking, versterkt.” 

Fit Professionals of Finance zal zelfstandig blijven opereren als onderdeel van de Quoratio Groep, die mede dankzij de overname bestaat uit meer dan 800 FTE. De dagelijkse leiding komt daarbij in handen van partner Bram van Diepen, die aantreedt als directeur. Het bedrijf blijft voorlopig werken vanuit de bestaande kantoren in Groningen en Zwolle.

2023-10_QG-FIT-foto-LR

Vlnr Paulus Kooistra, Bram van Diepen, Erik Botter (allen Fit), Jochem Kentgens (Quoratio Groep) 

 

Over de Quoratio Groep

Quoratio Groep is een multi-label organisatie opgericht in 2000, levert met 800 eigen medewerkers en zo’n 200 ZZP’ers detachering- en consultancydiensten binnen het administratieve domein. De Quoratio Groep is actief in zes vakgebieden: HR Process & payroll, Healthcare, Finance & Control, Pensioenen, Know Your Customer en Sociaal Domein & Uitkeringen. Ook heeft de Quoratio Groep een afdeling Digital & Data voor de ontwikkeling van robots, business intelligence en andere digitale oplossingen, en beschikt het over expertise en capaciteit voor ondersteuning bij volledige ESG-trajecten. De missie is om klanten te helpen naar ‘Zero Admin’: een krachtige term voor een toekomst waarin administratie niet aanwezig lijkt.

Quoratio Groep nieuws
Meer van deze auteur

Wellicht is dit ook interessant

Geen berichten gevonden