Quoratio Groep en Green by Blue ondersteunen klanten bij verplichte ESG-verslaglegging

Samenwerking biedt klanten capaciteit om kansen invoering CSRD-wetgeving te benutten

13 december 2022 - De Quoratio Groep gaat een vijfjarige samenwerking aan met duurzaamheidsplatform Green by Blue om organisaties te ondersteunen bij de rapportageverplichting over hun duurzaamheidsprestaties. Dit wordt door de komst van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht voor veel organisaties. De Quoratio Groep biedt in de samenwerking expertise op het gebied van interne beheersing, verslaglegging en dashboarding, terwijl Green by Blue expertise op het gebied van strategie, duurzaamheid (ESG) en projectmanagement inbrengt.


Wouter Elbers, Relatiemanager ESG bij de Quoratio Groep: “Organisaties krijgen te maken met een schaarste aan ESG-expertise en de aankomende rapportageverplichting. Dankzij de samenwerking met Green by Blue kunnen wij met onze Finance & Control labels Verhoeve, Scope en Vijzelaar klanten bijstaan in de uitdagingen die de CSRD introduceert. Daarnaast verandert de rol van de financial continu; deze wetgeving is daar een voorbeeld van. De samenwerking helpt ons om onze consultants op te leiden en zo bij te dragen aan een duurzame samenleving en economie.”

 

Onno Nillesen, Oprichter van Green by Blue: “Wij zijn zeer verheugd dat de Quoratio Groep onderdeel wordt van het Green by Blue platform. We werken al meer dan een jaar samen met de Quoratio Groep, waardoor we een goed beeld hebben gekregen van de deskundigheid en capaciteit die het in huis heeft. Door de aansluiting delen we onze kennis met hun vakprofessionals waarmee we onze gezamenlijke capaciteit enorm uitbreiden. Hierdoor kunnen we meer ondernemers voorbereiden op de CSRD.”

Wouter Elbers: “De samenwerking past perfect bij onze Zero Admin doelstelling. De toenemende regeldruk en de daarbij horende verslaglegging zorgen voor een groeiende hoeveelheid administratie voor organisaties. Wij helpen hen, ook met de invoering van de CSRD, bij de inrichting, optimalisatie en visualisatie hiervan zodat de administratieve processen ondersteunend zijn aan de strategie.”

De Quoratio Groep sluit zich vanaf december 2022 aan bij Green by Blue. Het is daarmee het enige financieel detacherings- en consultancybureau en de tweede financieel dienstverlener dat onderdeel uitmaakt van het platform. Quoratio Groep gaat zijn klanten proactief informeren over de impact van de CSRD en de kansen die deze regelgeving biedt. Daarnaast zal het zich in het komende jaar richten op de implementatie van de eigen stakeholdergedragen ESG-strategie op weg naar een duurzamere toekomst. 

Over Quoratio Groep
De Quoratio Groep, opgericht in 2000, levert met 800 eigen medewerkers en zo’n 200 ZZP’ers detachering- en consultancydiensten binnen het administratieve domein. De Quoratio Groep is actief in vijf vakgebieden: HR Process & payroll, Healthcare, Finance & Control, Pensioenen & IT en Sociaal Domein & Uitkeringen. Ook heeft de Quoratio Groep een afdeling Digital Solutions voor de ontwikkeling van robots, business intelligence en andere digitale oplossingen. De missie is om klanten te helpen naar ‘Zero Admin’: een krachtige term voor een toekomst waarin administratie niet aanwezig lijkt.  

Meer informatie op www.quoratiogroep.nl/esg
Contact: welbers@quoratiogroep.nl 


Over Green by Blue
Green by Blue is het duurzaamheidsplatform van, voor en met accountants en financieel professionals. Een platform dat cijfermatig, goed onderbouwd en meetbaar resultaat wil boeken. Green by Blue helpt de duurzaamheidsdoelstellingen van ondernemers concreet te benoemen, becijferen en behalen door plannen te ontwikkelen, helpen uitvoeren, onderbouwen en onderzoeken. Door te delen, leren en op te leiden wil Green by Blue zoveel mogelijk positieve impact maken. 

Meer informatie op: www.greenbyblue.nl
Contact: cora.schop@greenbyblue.nl

Meer weten wat de Quoratio Groep doet op het gebied van ESG?
 
 
Quoratio Groep nieuws
Meer van deze auteur

Wellicht is dit ook interessant