Update Profit 21

30 juni 2022  -  Na 2 jaar online AFAS Live te volgen was het dan eindelijk zo ver, heel Nederland mocht weer afreizen naar Leusden om in eigen lijve de presentaties mee te maken in het AFAS theater. Zo ook waren wij met het Quoratio groep AFAS team aanwezig! Na een inspirerend welkomstwoord van Bas van der Veld werden de nieuwe functionaliteiten gepresenteerd. In de ochtend gezamenlijk, en in de middag hebben onze consultants zich verspreid over de verschillende workshops om samen een zo goed mogelijk beeld van Profit 21 te kunnen scheppen, maar vergeet ook zeker niet om zelf de releasenotes te bekijken. Graag nemen we jullie mee met een paar interessante nieuwe mogelijkheden zodat ook jullie enthousiast worden en met de nieuwe opties aan de slag gaan!

Condities opnieuw bepalen in de workflow

Na veel vragen over dit onderwerp komt Profit 21 met een oplossing. Iedereen kent het probleem, een declaratie van een medewerker die uitdienst is, die eeuwig in de workflow blijft hangen. In Profit 21 is er een nieuwe geplande taak, genaamd Workflowtaken conditioneel afhandelen.

Deze taak controleert of een workflow is vastgelopen, en kan met nieuwe condities in de workflow bepalen of deze bijvoorbeeld voor de declaratie automatisch naar de salarisadministratie moet worden doorgestuurd. Door deze condities dagelijks te bepalen, lopen workflows beter door en hoef je een stuk minder handwerk te verrichten bij ‘zwevende’ workflows. Dit werkt ook voor al bestaande taken.

Tijdelijke functie- en roosterwijziging

Bij steeds meer organisaties worden afspraken gemaakt met medewerkers over een tijdelijke urenuitbreiding, tijdelijk op een andere afdeling werken of een tijdelijke formatieverdelingsregel. Met deze gave nieuwe functionaliteit heb je de mogelijkheid om via InSite een tijdelijke functie- en roosterwijziging vast te leggen met een ingangs- en einddatum. Ook ouderschapsverlof via een roosterwijziging is een tijdelijke mutatie.

Voordelen:

  • Er wordt direct een nieuwe functie- of roosterregel aangemaakt waarin de medewerker terugkeert naar de oude situatie (deze telt niet mee voor de max. van 5 regels).
  • Bij de terugkeer naar de oude situatie wordt de (nieuwe!) workflow Beoordelen opvolging tijdelijke rooster / functie automatisch gestart. Hiervoor gebruik je twee nieuwe signalen.
  • Er zijn nieuwe profielen om zowel functie als rooster aan te passen (je past dus een bestaande regel aan, in plaats van een nieuwe regel toe te voegen).
  • Het bezettingsoverzicht is up-to-date.
  • De verlofrechten worden correct bepaald.
  • De gemaakte afspraken worden vastgelegd.
  • Gekoppelde applicaties ontvangen ook de toekomstige mutatie.

 Bij de workflow Beoordelen aflopend contract is een nieuwe standaardactie beschikbaar, namelijk Afhandelen workflow. Het beoordelen van een aflopend contract is niet meer nodig bij een uitdienstmelding of contractverlening, daarom kun je de workflow Beoordelen aflopend contract nu automatisch afhandelen.

 

Meer weten over profit 21?

Naast deze mogelijkheden heeft Profit 21 nog veel meer andere nieuwe functionaliteiten. Nieuwsgierig naar hoe deze bruikbaar zijn voor de processen binnen jouw organisatie? Onze professionals denken graag met je mee! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wellicht is dit ook interessant