Met één druk op de knop een compleet jaarrekeningdossier?

22 februari 2023 - Binnen Verhoeve hebben we veel ervaring met Profit van AFAS. We hebben verschillende klanten verder geholpen met het maken van optimalisatieslagen in dit systeem op het gebied van finance. Echter zien wij ook dat er qua rapportages binnen Profit nog heel wat te winnen valt. 

Op zoek naar tijdwinst?

Consultants van Verhoeve hebben een methode ontwikkeld waarbij op een herkenbare, eenvoudige en laagdrempelige manier analyses gemaakt kunnen worden in Profit van AFAS. Dit betreft o.a. maandrapportages, het jaarrekeningdossier, subsidies en projectoverzichten. Geen ingewikkelde Excel-formules of wirwar aan bestanden, maar snel een overzichtelijk pakket aan eenduidige rapportages.  

Inmiddels hebben we bij verschillende klanten jaarrekeningen opgeleverd door middel van deze nieuwe methode. Met 1 druk op de knop komt de Balans, Verlies & Winst, het Kasstroomoverzicht en de toelichting (enkelvoudig en geconsolideerd) tevoorschijn. Om te waarborgen dat de klant in de toekomst ook zonder een Verhoeve-consultant op deze efficiënte manier kan blijven werken, bieden wij workshops aan voor het gebruik van deze methode. Een mooie manier van kennisdeling.

 

Nieuw product 

En we gaan nog een stapje verder! Op dit moment zijn wij volop bezig om vanuit de hierboven beschreven methode een nieuw product te ontwikkelen: 
Een compleet jaarrekeningdossier met één druk op de knop met de analysetool voor Profit. 

Niet alleen de jaarrekening, maar ook de onderliggende financieel gerelateerde dossiers zoals: MVA, debiteuren, overige vorderingen, kortlopende en langlopende schulden etc., zitten in dit product. 

Een team Verhoeve-consultants gaat de complete financiële uitvraag van de accountants in analyses inrichten. Deze analyses zijn in de klantomgeving in te lezen. Vervolgens zorgen wij dat deze aansluit op de systeeminrichting van de klant. Ook worden de analyses geschikt gemaakt voor de maandrapportage. Hierdoor wordt het maandelijks duidelijk of er aansluiting is met de diverse sub administraties, wat het saldo van de tussenrekeningen is en waar deze uit bestaan. Met als resultaat heldere overzichten én tijdsbesparing! 

 

Interesse gewekt?

Nieuwsgierig geworden naar deze methode en benieuwd wat dit nieuwe product uw bedrijf op kan leveren?  Of wilt u gewoon meer weten over dit product of heeft u interesse in een workshop, neem dan contact op met onze experts: 

Marco van de Streek, Lead Consultant: mvandestreek@quoratiogroep.nl

Johan Schipper, Sales Lead:  jschipper@quoratiogroep.nl of 06-25695902. 

Over de Quoratio Groep

De Quoratio Groep, opgericht in 2000, levert met 700 eigen medewerkers en zo’n 200 ZZP’ers detachering- en consultancydiensten binnen het administratieve domein. De Quoratio Groep is actief in vijf vakgebieden: HR Process & payroll, Healthcare, Finance & Control, Pensioenen en Sociaal Domein & Uitkeringen. Ook heeft de Quoratio Groep een afdeling Digital Solutions voor de ontwikkeling van robots, business intelligence en andere digitale oplossingen. De missie is om klanten te helpen naar ‘Zero Admin’: een krachtige term voor een toekomst waarin administratie niet aanwezig lijkt

Isabelle Colman
Meer van deze auteur

Wellicht is dit ook interessant