diensten / consultancy

Quickscan: startpunt voor optimalisatie

Een foutgevoelige tijdsintensieve maandafsluiting, gebrek aan adequate stuurinformatie en als afdeling als business partner willen opereren. Veel Finance managers herkennen deze zaken, maar vinden het moeilijk om tot de kern van het probleem te komen. Daarvoor biedt Verhoeve de F&C Quickscan.
Hiermee krijg je binnen korte tijd inzicht in:

  • De planning-en-control-cyclus op het gebied van optimalisatie, kwaliteit, continuïteit, data analyse en samenwerking
  • Verbetering van stuurinformatie, wat kan data-analyse betekenen
  • De effectiviteit van systemen en processen

Deze scan wordt uitgevoerd door een consultant van Verhoeve die al jaren praktische ervaring heeft binnen Finance & Control, de taal spreekt van de afdeling en zodoende zaken snel doorziet. Na een aantal dagen van interviewen en analyseren, krijg je helder inzicht en praktische adviezen om jouw afdeling verder te brengen. 

Efficiënter werken door procesoptimalisatie

Investeer je in de optimalisatie van het team en de processen of neem je meer tijd voor technologische vooruitgang, wat naar verwachting voor nog meer efficiency zorgt? De consultants van Verhoeve kunnen op beide fronten helpen. Met onze praktische kennis en ervaring zorgen we voor extra mankracht, waarmee we ervoor zorgen dat de dagelijkse werkzaamheden doorlopen. Zo leren we jouw afdeling en de mogelijke knelpunten meteen goed kennen. Met onze kennis van data analytics en RPA kijken we ondertussen naar de mogelijkheden om bestaande processen optimaler in te richten. We brengen in kaart waar verbeteringen mogelijk zijn, welke technologie daarbij zou kunnen worden ingezet en stellen uiteraard een financiële business case op. We besteden bovendien veel aandacht aan het creëren van draagvlak en kennisoverdracht. 

Wat is de Analyse-Quotiënt van jouw financiële afdeling?
Bereken nu
2021-02_BeeldWebsite-F&CWebinars-DataAnalytics_LR_Vierkant

Data-analytics en data-visualisatie

Finance managers willen weten hoe ze de informatie uit data-analytics optimaal kunnen inzetten. Om hier meer handen en voeten aan te geven werkt Verhoeve al een aantal jaren samen met EDM Competence Center. Een specialist op dit vlak. In een praktische sessie laten zij samen met onze consultant zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw afdeling rondom de inzet van algoritmen en het visualiseren van deze data. Na afloop ontvang je een praktisch rapport met daarin de analysecapaciteiten van jouw afdeling en het advies voor een flinke verbeterslag. Het spreekt voor zich dat onze professionals getraind worden op dit vlak en bijvoorbeeld uitstekend in staat zijn om data te visualiseren met PowerBI.

Analyse op dubbel betaalde facturen

Weinig bedrijven menen hun facturen dubbel te betalen, terwijl het tegendeel waar blijkt. Zelfs in goed geautomatiseerde bedrijfsadministraties wordt er te veel betaald. Hiervoor kunnen tal van oorzaken zijn die lastig te achterhalen zijn. Samen met onze partner EDM Competence Center bieden we een oplossing door een integraal onderzoek naar de kwaliteit van jouw crediteurenadministratie. Met het resultaat kun je zelf aan de slag gaan en de dubbele betalingen incasseren. Wil je totale ontzorging? Dan nemen wij dit hele proces graag van je over. Als gezamenlijk doel streven we ernaar de druk op de liquiditeit te verlichten en te zorgen dat dubbele betalingen definitief verleden tijd zijn.

Steljevraagverhoeve
Kunnen we je ergens mee helpen?
Direct contact?
Of mail ons