wehkamp_billboard_website

Klant aan het woord

Interview met
Karin Otten
Functie
Lead Accounting Operations & Product Owner Finance
Organisatie
Wehkamp
Contactpersoon Verhoeve
Daniël de With

Lange samenwerking, korte lijntjes

Automatisering. Dat is het magische woord op de afdeling Finance & Control van Wehkamp. Een bedrijf dat volop in ontwikkeling is, zowel naar buiten toe als intern. Slimmer werken, leaner werken en efficiënter werken. Wehkamp heeft een kern van vaste medewerkers die er vaak al jarenlang werkt. Daarnaast hebben ze een flexibele schil. Die mensen worden onder andere aangeleverd door Verhoeve, de Finance & Control professionals van de Quoratio Groep.

Groeien gaat het snelst als je grote automatiseringsstappen zet. Die krijgen bij Wehkamps Finance & Control vorm met spannende toekomstplannen, zoals robots en virtuele medewerkers die simpele vragen kunnen beantwoorden en routinematig werk kunnen doen. De grootste slag maken ze met uitbreiding van hun team van kwalitatieve medewerkers die inhoudelijke taken oppakken én het bedrijf vooruithelpen. Mensen die zien waar de kansen liggen. Die proactief zijn. Die aanstippen hoe het beter kan. Medewerkers die een onderzoekende houding hebben, de afdeling scherp houden en met een frisse blik naar het bedrijf kijken. Precies die professionals detacheert Verhoeve al jaren bij ze. Wehkamp wil mensen die, net als het online warenhuis, zelf ook in beweging zijn en zich continu willen ontwikkelen.

'Vijf jaar geleden werd je misschien heel blij van een medewerker die per dag 200 facturen kon verwerken.'
Karin Otten
copyklaaseissens-wehkampdistributiecentrum2-464642-1024x575

Communicatief vaardig, stressbestendig en proactief

“Vijf jaar geleden werd je misschien heel blij van een medewerker die per dag 200 facturen kon verwerken”, stelt Karin Otten, Lead Accounting Operations & Product Owner Finance bij Wehkamp. “Tegenwoordig zoeken we mensen met heel andere kwaliteiten. Iemand die analytisch denkt en een procesverbetering doorvoert of heel proactief is en leveranciers gaat benaderen met de vraag hun facturen correct aan te leveren.” Wehkamp heeft ook geregeld aanvullende krachten nodig, gedurende piekperiodes of in tijden waarin extra kennis gewenst is, zoals bij een belangrijke software-update.

Ze hebben op die momenten mensen nodig niet alleen heel analytisch zijn, maar ook communicatief vaardig, stressbestendig en proactief. Karin: “Types die denken: Dit proces kan efficiënter, dat pak ik op. Die niet terugdeinzen voor een uitdaging. Een totaalpakket dus. Verhoeve voelt altijd haarfijn aan welke wensen er op onze afdeling leven en welke mensen daarbij passen. Eén belletje is genoeg.” Het resultaat? “Het accounting operations proces is efficiënter, de geleverde kwaliteit is hoger en processen worden geoptimaliseerd terwijl alles gewoon, business as usual, doordraait”, aldus Karin.

Van plaatsing naar partnership

Het niveau van de Verhoeve professionals is zeer uiteenlopend. Het kan gaan om specialisten op reporting, seniors op accounting, maar ook om professionals die hun carrière net zijn begonnen. Daniël de With, Business Unit Manager bij Verhoeve: “Als onze financials de basiscompetenties en kwaliteiten in huis hebben, kunnen ze een waardevolle bijdrage leveren én veel leren tijdens hun werk. Die doorontwikkeling pakken wij echt samen met Wehkamp op. Verhoeve biedt met haar opleidingsprogramma veel mogelijkheden tot groei. Bij Wehkamp hebben ze daarnaast een plek waar ze zich in de praktijk kunnen ontwikkelen. Er is bijvoorbeeld veel coaching op de afdeling.”

Daniël: “Elke drie maanden evalueren we met Karin hoe onze financials het doen, of ze zich voldoende ontwikkelen en welke feedback ze zoal kregen. Ook overleggen we regelmatig over eventuele verlenging van opdrachten, zodat we op tijd kunnen zorgen dat desbetreffende persoon eventueel langer kan blijven. Karin sluit af: “Wat wij doen met Verhoeve gaat veel verder dan medewerkers plaatsen. Het is echt een partnership. Een samenwerking die draait om de juiste mensen op de juiste plek krijgen. Zodat wij verder kunnen groeien.”

Daniël: 'Die doorontwikkeling pakken wij echt samen met Wehkamp op.'
Meer weten
daniel_web_vierkant
Kunnen we je ergens mee helpen?
Direct contact?
Of mail ons