healthcare-wachtkamer-3

Zorgadministratie

Tijdelijke versterking, consultancy en digital solutions 

Het verwerken van gegevens rondom patiënten in de zorg, dat is zorgadministratie. Persoonsgegevens, behandelplannen, verzekeringsgegevens, diagnoses, gegevens van behandelaars, declaraties en facturen. Het leveren van zorg gaat niet zonder administratie.

Aan zorgadministratie worden hoge eisen gesteld. Van privacywetgeving en gegevensverwerking tot subsidies en declaraties van geleverde zorg. 

Naar Zorgon
AY9A1876cp

Zorgadministratie in control

Een zorgadministrateur of healthcare consultant helpt je op alle vlakken binnen zorgadministratie. Als controller, adviseur, toezichthouder, projectmanager, projectmedewerker of tijdelijke ondersteuner bij een capaciteitsvraagstuk: maar net waar jij behoefte aan hebt.

Een healthcare consultant van Zorgon is proactief, beschikt over de juiste kennis, geeft het juiste advies en zorgt desgewenst voor een correcte uitvoering. Een goede en probleemloze administratie/registratie is cruciaal voor een goed functionerende organisatie. 

Onze zorgadministrateurs denken mee en bieden een passende oplossing voor jouw situatie: of het nu gaat om tijdelijke ondersteuning, implementatie van een zorgapplicatie, advies over digitalisering of het (zo goed mogelijk) onder controle krijgen van de zorgadministratieve processen. Onze procesprofessionals hebben een hart voor de zorg. 

 

Bekijk wat wij doen

Optimalisatie van zorgprocessen

Naast tijdelijke ondersteuning heeft Zorgon ervaren consultants in dienst die processen en trajecten in jouw organisatie optimaliseren. Onze Healthcare consultants zijn actief binnen alle sectoren, van VVT tot GGZ, van verzekeraar tot ziekenhuis, en bieden de ondersteuning die jij nodig hebt.

 

DBC-Adviseur of DOT-adviseur

Met gevraagde en ongevraagde adviezen kan een adviseur DBC of DOT rapporteren, registeren en optimaliseren. Doel is om te zorgen voor verbeteringen op de relevante gebieden binnen de zorgadministratie. Quoratio biedt experts op het gebied van DBC-zorgproduct of het DOT-systeem.  

 

Functioneel beheer

De processen in de zorgadministratie moeten de juiste aansluiting hebben binnen jouw organisatie. Onze professionals zijn inzetbaar voor het functioneel (applicatie)beheer van ZIS/EPD/ECD zoals o.a. HIX, EPIC, USER, ONS, X(m)Care en andere applicaties. De functioneel beheerders van Zorgon komen met voorstellen, oplossingen en analyses voor het optimaliseren van werkprocessen op systeem-, proces- en gebruikersniveau.

 

Facturatie

Grote kans dat er ook in jouw facturatieproces optimalisaties mogelijk zijn. Onze zorgadministrateurs zorgen dat facturatieprocessen optimaal verlopen. Door onze kennis van wet- en regelgeving, zorgprocessen en systemen weten we precies waar jij mogelijkheden onbenut laat. Daarnaast zorgen onze professionals dat jij in control bent over het facturatie- en verantwoordingsproces.

 

Implementatie EPD en ECD

Onze healthcare consultants kennen de mogelijkheden en tekortkomingen van systemen en zorgaanbieders. Met onze onafhankelijke kennis dragen wij bij aan het implementeren of het selecteren van een nieuw EPD of ECD dat het beste past bij jouw specifieke situatie. Selectie en implementatie is een uitgebreid proces. Vergelijken van functionaliteiten, het opleiden van medewerkers, datamigratie, tests, communicatie en projectleiding zijn slechts enkele onderdelen. Onze professionals ondersteunen of begeleiden daar waar jij het nodig hebt. 

Automatiseren van zorgadministratie

Robots zullen steeds meer werk uit handen gaan nemen van mensen. Dit is even wennen, maar brengt veel voordelen met zich mee. Repetitieve en foutgevoelige werkzaamheden hoeven niet meer door mensen uitgevoerd te worden. Zij kunnen zich meer gaan richten op het primaire zorgproces. Ons Digital Solutions team maakt administratieve processen bij zorgorganisaties efficiënter en betrouwbaarder door de inzet van digitale tools en Robotic Process Automation (RPA). Zoals bijvoorbeeld de Jeugdzorgtool en de LBZ-robot. 

 

Meer RPA in de Zorg
Kunnen we je ergens mee helpen?
Direct contact?
Of mail ons