Nieuw traineeship voor betere zorgmatching!

18 oktober 2022 - De juiste matching van een cliënt aan het best passende behandelprogramma en een geschikte woonplek is een belangrijke taak. Goede zorgbemiddelaars zijn daarom onmisbaar. En omdat we vinden dat zorgbemiddeling echt een vak is, zijn we gestart met het één-jarige Traineeship Zorgbemiddeling.

Zorgbemiddelaars zijn professionele sparringpartners voor verwijzers, zorginstellingen en zorgverzekeraars. Waarin de persoon die zorg nodig heeft centraal staat. Altijd. Zorgbemiddeling staat ook wel bekend als wachtlijstbemiddeling, waarbij het gewenst is dat de zorgbemiddelaar de cliënt of naasten alle informatie kan geven die nodig is. Dat is belangrijk, want als zorgbehoevende is het fijn om te weten waar je aan toe bent.


Zorgbemiddeling van de toekomst
Met het nieuwe traineeship willen we het proces van zorgbemiddeling effectiever én efficiënter inregelen. Wet- en regelgeving is complex en er spelen altijd meerdere belangen. Krijgen urgente cliënten bijvoorbeeld voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Dat kan een lastige vraag zijn. En volgens ons echt een kunst om die te beantwoorden.


Het doel van het traineeship
Zorginhoudelijke kennis combineren met een zakelijke blik - dat is het doel van het één-jarige traineeship. Door een opleiding die alle werkzaamheden van een zorgbemiddelaar in kaart brengt, willen we onder andere de klanttevredenheid bij zorgorganisaties verhogen. De opleiding is praktijkgericht, trainees gaan aan de slag bij verschillende opdrachtgevers.

Door casuïstiek en rollenspel leren trainees van elkaar. En daar plukken de zorgorganisaties ook de vruchten van. Want de besproken casuïstiek geeft inzichten die de trainees meenemen naar hun opdrachtgevers. Op die manier leren de organisaties van elkaars situatie.
Trainees maken dus meteen kennis met de dagelijkse werkzaamheden. Zo leren ze ook omgaan met de belangen van de organisatie en zorgmedewerkers zelf. En natuurlijk staan we in het traineeship ook stil bij juridische aspecten zoals een correcte naleving van de AVG en juiste toepassing van de WLz.


Wat voor trainees zoeken we
Verpleegkundigen, wijkverpleegkundigen en maatschappelijk werkers – we zien vaak bij onze opdrachtgevers dat mensen met verschillende soorten werkervaring de functie van zorgbemiddelaar invullen. Soms ook iemand met ervaring in een andere branche dan de zorgsector. Die mix zorgt voor mooie inzichten. Want doordat zorgbemiddelaars veel overleggen binnen hun team over situaties die niet veel voorkomen, draagt een mix van verschillende achtergronden bij aan de zorginhoudelijke én zakelijke kennis van het hele team.


Wat het traineeship voor jouw bedrijf of zorginstelling kan betekenen
Hoe richt je de voordeur van jouw organisatie in? In het traineeship kijken we ook naar datagestuurde zorg. En wat de beste manier is om cliënten te begeleiden en wat de effectiefste manier is van dossiervorming, zodat zorgorganisaties de klantreis nog beter kunnen faciliteren. Zo ontwikkelen niet alleen onze trainees zich, maar ook de zorgorganisaties. Zodat uiteindelijke iedere organisatie een zorgbemiddelaar heeft die het administratieve proces overziet. Van voordeur tot nazorg.

Kun je de hulp van een van onze trainees gebruiken? Neem dan contact op met Tom Oosterwegel via +316 1204 0943 of Rianne Wiltjer-te Brinke via +316 8247 5519
Zorgon
Zorgon is onderdeel van de Quoratio Groep en ondersteunt zorgorganisaties vanuit uitgebreide kennis van zorgprocessen en de bijbehorende wet- en regelgeving. We dragen bij aan het verbeteren van de zorg door mensen, systemen en processen optimaal te laten samenwerken.
Meer van deze auteur

Wellicht is dit ook interessant