2021-01_B2BCampagne-HC-LBZRobot-2560x690px

LBZ-robot

Automatisch coderen van dagopnames

De LBZ-robot stelt ziekenhuizen in staat om een groot deel van de dagbehandelingen automatisch te coderen. Hierdoor houden medisch codeurs meer tijd over voor complexe behandeltrajecten. De robot werkt met een algoritme die in overleg met medisch codeurs wordt ingesteld, zodat deze direct van toegevoegde waarde is op de afdeling.

Hoe werkt de robot?

Het coderen van de dagopnames gebeurt op basis van een algoritme wat wij ontwikkeld hebben in samenwerking met codeurs. Dit algoritme gaat uit van de bestaande codering op de DBC ICD-10 om de afleiding voor de dagopname te bepalen. De afleiding wordt verfijnd door informatie uit het medisch dossier van de patiënt, zoals zorgactiviteiten, PA-verslagen en verwijsinformatie. Deze informatie wordt aan het algoritme toegevoegd zodat er op basis van logica afgeweken kan worden van de codering op de DBC. Het algoritme (de afleiding) wordt samen met de codeurs van het ziekenhuis ingericht.

Voordelen LBZ-robot

  1. Minder werk, meer focus op complexe behandeltrajecten
  2. Meer tijd voor onderzoek waarom ICD-10 afwijkt
  3. Hogere kwaliteit
  4. Alle dagopnames evenveel aandacht
  5. Elk ziekenhuis zijn eigen algoritme, opgesteld samen met de codeurs van het ziekenhuis
rpa-healthcare-zorg

Wil je zien hoe het werkt?

Ben je benieuwd of de LBZ-robot ook jouw ziekenhuis kan helpen? Wij laten het graag aan je zien. Vraag via onderstaand formulier een (online) demo* aan. In een half uur kan onze expert je meenemen in de functionaliteiten van de tool.  Daaropvolgend beantwoorden we al jouw vragen.
*De demo is geheel vrijblijvend. 

Heb je een algemene vraag? Stel hem dan op onze Digital Solutions pagina. 

healthcare-ziekenhuis-van-boven
Kunnen we je ergens mee helpen?
Direct contact?
Of mail ons